Bedrijven | Bedrukken Met Stijl

Bedrijfskleding en alle benodige info

Bedrijfskleding zorgt voor een uniforme en professionele uitstraling van uw organisatie. 
Wij hebben een groot assortiment kleding voor bedrijven van alle bekende merken. Bij bedrukken met stijl is het mogelijk om uw bedrijfskleding te laten bedrukken en borduren met uw eigen logo, tekst of afbeelding. 
We staan bekend om de hoge kwaliteit van ons druk- en borduurwerk, onze scherpe prijzen en zeer snelle levering.

Bedrijfskleding: fiscaal aftrekbaar onder bepaalde voorwaarden

Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als het voldoet aan één van de voorwaarden die de Belastingdienst hiervoor gesteld heeft:
De werkkleding is (bijna) alleen maar geschikt om te dragen in het kader van je werk.
De werkkleding is voorzien van een duidelijk zichtbaar bedrijfslogo of ander beeldkenmerk van de werkgever (van minimaal 70 cm²).
In dit artikel leggen we je meer uit over wanneer jouw werkkleding wel of niet fiscaal aftrekbaar is.

Hoe defineert de belastingdienst werkkleding?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of jouw werkkleding wel voldoet aan één van de definities van de Belastingdienst. Ten eerste definieert de Belastingdienst werkkleding als “kleding die (bijna) alleen geschikt om tijdens het werk te dragen”. Hierbij wordt een laboratoriumjas als voorbeeld genoemd. Je kan daarnaast bijvoorbeeld denken aan High Visibility werkkleding. Ook overalls passen binnen deze definitie van de Belastingdienst. Deze soorten werkkleding zijn dus fiscaal aftrekbaar.
De tweede manier waarop de Belastingdienst werkkleding definieert is als “kleding waarop één of meerdere beeldkenmerken van de werkgever duidelijk zichtbaar zijn”. Een bedrijfslogo is hier een goed voorbeeld van. De beeldkenmerken die op de bedrijfskleding zichtbaar zijn, moeten per kledingstuk een minimale totale oppervlakte van 70 cm² hebben. Let op: als er een logo van een sponsor op je werkkleding staat, is de werkkleding alleen fiscaal aftrekbaar als de naam van de sponsor ook onderdeel is van de naam van je werkgever.
Als jouw werkkleding aan één van de twee definities voldoet, is je werkkleding fiscaal aftrekbaar.

Werkkleding aanschaffen als werkgever

Ben jij werkgever en koop je werkkleding voor jouw medewerkers? Volgens de Belastingdienst valt de werkkleding in dat geval onder het loon van de medewerker. Je kan werkkleding alleen onbelast aan je medewerkers aanbieden als de kleding (bijna) alleen maar op de werkplek gedragen wordt. Ook eventuele reinigingskosten van de werkkleding zijn in dat geval fiscaal aftrekbaar.

Meer weten?

Ga naar de website van de Belastingdienst voor meer informatie over fiscale regels rondom werkkleding. Wil je meer weten over de werkkleding en de mogelijkheden om deze te laten bedrukken of borduren? Neem dan contact op met onze specialisten van bedrukken met stijl.

Is uw bedrukte bedrijfskleding belasting aftrekbaar?

Aan het onderstaande schema kunt u heel gemakkelijk zien of uw bedrukte bedrijfskleding belasting aftrekbaar is.